Chokladkaka med glasyr

Ingredienser till kaksmeten:
3 dl socker
3 ägg
3 dl mjöl 
1 msk vaniljsocker 
1 1/2 tsk bakpulver 
1/2 dl kakao
125 g smör 
1 dl mjölk

Ingredienser till glasyren:
75 g smör
2 msk kakao 
2 msk kallt kaffe
Ca 3 dl florsocker
Kokos

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. 
Smörj en sockerkaksform med smör och pudra med mjöl. 
Smält smöret.
Vispa ägg och socker till ett vitt fast skum.
Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en separat skål (sikta gärna för att slippa klumpar). Rör ner i äggsmeten och tillsätt därefter det smälta smöret och mjölken. 
Rör ihop till en jämn smet.
Häll upp i formen och ställ in längst ned i ugnen i ca 40 min. 
Låt kakan svalna helt. 
Blanda ihop alla ingredienser till glasyren förutom kokosen.
Ta lite florsocker åt gången för att få den konsistens som du gillar. Bred ut över kakan och strö över kokos. 


Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: