Banankaka

Har ni som jag ofta för mycket bananer hemma?
De blir ofta bruna snabbt och ingen vill direkt äta dom då. Då passar det perfekt att göra denna banankaka. Så saftig och god. Pudra gärna över lite florsocker innan servering. 

Ingredienser:
100 g smör + lite att använda till formen.
3 ägg
3 dl socker
3 mogna bananer
5 dl mjöl
1 msk vaniljsocker 
1 tsk bakpulver 
1 tsk kanel
1 nypa salt
1 dl mjölk 
Ströbröd till formen, man kan använda kokos om man hellre vill det.

Gör så här:
Smält smöret.
Mosa bananerna.
Vispa socker och ägg pösigt.
Blanda i vaniljsocker, bakpulver, salt och kanel. 
Rör runt så att det blir en jämn smet. 
Häll i mjöl, smör och mjölk och blanda ner de mosade bananerna. 
Häll upp i en form och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 45 min. 

 

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: