Hade en massa cornflakes som jag ville använda upp så jag bestämde mig för att göra en snabb snickerskaka. Tidigare har jag använt mig av rice krispies och jag måste säga att cornflakes ger en mycket mer krispig kaka så jag kommer fortsätta att använda
cornflakes.
Ingredienser:
1 burk jordnötssmör (340g)
1 dl sirap
1 dl socker
1 l cornflakes
1 msk vaniljsocker
200 g mjölkchoklad
Gör så här:
Blanda ihop jordnötssmör, sirap och socker i en skål och värm upp över vattenbad. Låt smeten bli lite varm så att sockret löses upp.
Krossa cornflakes i en skål och blanda ihop med vaniljsocker. Rör ner detta i smeten.
Tryck ut i en form till så tjock kaka som du vill ha.
Jag brukar låta den vara 1-2 cm hög.
Smält chokladen över vattenbad.
Bred ut över kakan och ställ in i kylen för att stelna.
Skär upp i bitar.