Banoffee Pie

Hej allesammans! Det var ett tag sen sist, hoppas ni har haft det bra. Idag ska jag tipsa er om en ljuvlig dessert som är värd tiden man lägger ner. 

Ingredienser: 
400 g digestivekex
175 g smält smör
2 burkar sötad kondenserad mjölk
2-3 bananer
3 dl vispgrädde
1 liten bit mjölkchoklad 
1 citron

Gör så här:
Dagen innan serveringen börjar man med att ta bort etiketterna på burkarna och kokar dem i ca 3 timmar i en gryta med vatten. 
Det är viktigt att se till så att burkarna hela tiden är täckta av vatten. 
Efter ca 3 timmar tar man upp burkarna och låter dem svalna i kylen över natten. 
Dag 2 börjar man med att köra kexen i en matberedare och blanda ihop med det smälta smöret. 
Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i pajform med urtagbar botten.
Se till så att det inte blir för tjock kant på sidorna. 
Grädda kexbotten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter på 175 grader.
Låt pajdegen svalna. 
Ta ur den ur formen. 
Vispa grädden fluffigt.
Skiva bananerna och pressa citronsaft över dem för att hindra att de blir bruna. 
Fyll pajskalet med kolan som kokats dagen innan och lägg på ett lager av skivad banan.
Bred grädden över och toppa med lite hackad choklad. 
Ett tips är att dra med en vass kniv på baksidan av en chokladkaka, då får man fina ”rullar” att dekorera med. 

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: