Chokladkaka

Om man får oväntat besök så är denna kakan perfekt att slänga ihop. Den är smidig och kräver inte så mycket arbete. Jag gillar att "bröa" mina formar med kokos istället för med ströbröd men det är en smaksak. Gör det du gillar bäst. Servera med lite vispad grädde till så blir det extra gott.

Ingredienser:

150 g smör + 1 msk till formen
1 1/2 dl vatten
2 1/2 dl socker
2 ägg 
1 msk vaniljsocker
3 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver 
3 msk kakao
1/2-1 dl kokos
1 msk florsocker till dekorering

Gör så här:
Börja med att sätta igång ugnen på 175 grader. 
Smörj sockerkaksformen med smör och "bröa" den med kokos. 
Smält smöret och blanda ihop med vattnet. 
Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker med en elvisp så att det blir fluffigt. 
Rör ihop bakpulver och kakao i en skål, se till så att det inte finns klumpar. 
Vispa ihop med äggsmeten. 
Häll sedan i smöret och mjölet och fortsätt att vispa någon minut. 
Häll smeten i formen och ställ in i ugnen. 
Efter 45 minuter så känner man med en sticka. 
Om stickan inte blir kladdig så är kakan klar. 
Vänd kakan på en tallrik och låt stå innan du lyfter på formen. 
Pudra över florsocker. 

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: