Köttgryta med paprika

Jag gillar maträtter med få ingredienser, det bästa är om man har det mesta hemma. Tycker det är jobbigt om man ska laga en maträtt och man måste skriva en hel lista på saker som ska inhandlas. Ofta blir det som är kvar från matlagningen stående i kylskåpet eller skafferiet och hinner bli gammalt innan man lagar rätten igen. Denna grytan innehåller få ingredienser som man dessutom ofta har hemma. Perfekt ju!
 

Ingredienser:
1 kg grytbitar av nöt
2 gröna paprikor
1 gul lök
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
2 msk tomatpuré
Köttbuljong
Salt
Svartpeppar
Paprikapulver

Gör så här:
Skär köttet i lagom stora bitar.
Skär paprikorna i ganska stora bitar.
Hacka löken smått.
Bryn köttet runt om, krydda efter smak.
Lägg ner löken och stek några minuter tillsammans med köttet.
Häll därefter på vatten och buljongtärning.
Låt koka några timmar tills köttet har blivit mört.
Man kan behöva fylla på vatten under tidens gång.
När vattnet nästan har kokats bort och köttet blivit mört så lägger du i paprikabitarna.
Blanda ner creme fraiche och grädde.
Låt koka upp och blanda ner tomatpurén.


 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: