Karniyarik - Aubergine fylld med köttfärs

Karniyarik är en traditionell maträtt ifrån Turkiet. Auberginer fyllda med köttfärs som får gotta till sig i ugnen. Serveras gärna med ris och en klick yoghurt. 

Ingredienser:
4-5 st auberginer
1 kg nötfärs
1 frp krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 gul lök
Salt (efter smak)
1 tsk svartpeppar
1-2 tsk paprikapulver
Olja

Gör så här:
Skala auberginerna som bilden visar under texten. 
Lägg i en skål med vatten och salt.
Under tiden hackas löken fint. 
Skär två snitt längs med auberginerna.
Gröp ur innehållet. 
Stek dom i olja tills de får färg. 
Salta auberginerna. 
Lägg på ett lock under tiden så att det bildas ånga under stektiden. 
Ta ur dom och lägg i en ugnsform. 
Stek färsen tillsammans med löken. 
Krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver. 
Häll på de krossade tomaterna och tomatpurén.
Låt småputtra några minuter.
Fyll auberginerna med färsen. 
Resterande färs läggs runt omkring auberginerna. 
Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. 


Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: