Couscous bel khudra - couscous med grönsaker

Ingredienser:
2 gula lökar
1 squash
3 morötter
6 potatisar (fast sort)
1 röd chili
1 burk kikärtor
2 msk tomatpuré
1 tsk sju kryddor
1 tsk paprikapulver
Salt och svartpeppar efter smak 
Couscous
Vatten
Rapsolja
 
Gör så här:
Skär löken i klyftor.
Skala morötterna och skär i längder.
Skär squashen i längder.
Skala och skär potatisen i klyftor.
Häll olja i en gryta, lägg ner löken och låt de bli lite genomskinliga. 
Häll på tomatpuré.
Rör runt i några minuter.
Lägg ner grönsakerna och häll på vatten så att det precis täcker. 
Rör ner kryddorna. 
Lägg lock på och låt koka i ca 20 minuter. 
Om du ska ångkoka couscousen så ska du följa kommande instruktioner annars koka enligt anvisning på förpackningen. 
Häll ut couscous på ett stort fat.
Ta ca 1/2 dl vatten och häll på couscousen. 
Blanda runt med dina händer så att vattnet når all couscous.
Bryt isär eventuella klumpar.
Häll på mer vatten i grytan om det behövs, grönsakerna ska vara precis täckta hela tiden. 
Lägg couscousen i ångsatsen och sätt den ovanpå grytan. 
Sätt på locket och låt couscousen ångkokas tills den är klar. 
Några minuter innan servering läggs kikärtorna ner i grytan. 
Tänk på att skölja dom först.
Smaka av om det behövs mer salt. 
Bred ut couscousen på ett fat.
Bryt isär klumparna med gaffel. 
Ta upp grönsakerna med en hålslev. 
Häll lite av såsen över couscousen.
Placera grönsakerna ovanpå. 
Häll upp resterande sås och servera vid sidan av. 
På så sätt får man ta hur mycket sås man vill ha. 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: