
Ingredienser:
125 g smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl mjöl
1/2 dl vispgrädde
225 g blåbär
1 msk socker
1 msk smör
Ströbröd
Florsocker
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ihop socker och det smälta smöret.
Använd helst en elvisp.
Vispa ner äggen.
Rör ihop vaniljsocker, bakpulver och mjöl.
Blanda ner i smeten.
Rör ut grädden i smeten.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
Häll i smeten i formen.
Strö över blåbären och sedan sockret ovanpå blåbären.
Ställ in i ugnen på 200 g i ca 40 minuter.
Låt kakan svalna något innan servering.
Pudra florsocker över.

