Mjuk blåbärskaka

Ingredienser:
125 g smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl mjöl
1/2 dl vispgrädde
225 g blåbär
1 msk socker
1 msk smör
Ströbröd
Florsocker
 
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna. 
Vispa ihop socker och det smälta smöret.
Använd helst en elvisp.
Vispa ner äggen. 
Rör ihop vaniljsocker, bakpulver och mjöl. 
Blanda ner i smeten. 
Rör ut grädden i smeten. 
Smörj och bröa en form med löstagbar kant.  
Häll i smeten i formen. 
Strö över blåbären och sedan sockret ovanpå blåbären. 
Ställ in i ugnen på 200 g i ca 40 minuter. 
Låt kakan svalna något innan servering. 
Pudra florsocker över. 



Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: