Matiga våfflor!

Åhh vad gott detta var! Matiga våfflor är något som jag aldrig har testat förut. För att vara helt ärlig så har våfflor aldrig varit min favorit. I alla fall inte med sylt och grädde på. Däremot som denna varianten så gillar jag det starkt. Våfflor kan kännas lite tungt ibland, men med gräddfil blev det riktigt friskt och fräscht. 

Ingredienser till ca 8 st
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
4 dl mjölk 
100 g smör
50 g smör till våffeljärnet

Tillbehör:
Räkor
Hackad rödlök 
Gräddfil
Skivad citron
Dill

Gör så här:
Smält 100 g smör.
Blanda mjöl och bakpulver i en skål.
Tillsätt mjölk och vispa ihop. 
Häll på det smälta smöret som har fått svalna. 
Smält 50 g smör.
Pensla våffeljärnet med smöret.
Grädda våfflorna tills de blir gyllenbruna. 
Pensla med smör innan varje gräddning.
Lägg på galler efter gräddningen.  
Dekorera med valfritt tillbehör. 




Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: