Falsk kalops

Kalops är riktigt god husmanskost men den tar lite lång tid att göra en dag då man har arbetat. Köttet behöver få koka länge för att bli mört så därför brukar jag ersätta köttet med kyckling. Då går det mycket snabbare att få middagen färdig. Jag gillar att ha champinjoner i min kalops, men det traditonella är nog att inte ha det. Gör som du vill, gillar du champinjoner så tycker jag absolut att du ska ha med det i kalopsen. 

Ingredienser:
Ca 1 kg kycklingfilé 
1 gul lök
4 morötter
1 stor burk champinjoner
1-2 dl vatten
3 dl grädde
2 köttbuljontärningar 
Salt
Svartpeppar
Soya
Smör

Gör så här:
Skär kycklingen i bitar. 
Hacka löken smått. 
Skär morötterna i skivor.
Stek först löken i smör och lägg sedan i kycklingfilén i stekpannan. 
Salta och peppra. 
Lägg i champinjonerna. 
När kycklingen är genomstekt så läggs morötterna i. 
Häll på vatten och buljongtärningarna. 
Låt koka i ca 20 minuter så att det mesta av vattnet har försvunnit. 
Häll på grädden och lite soya för färg. 
Låt koka ihop ytterligare några minuter. 
Känn efter så att morötterna är mjuka innan du serverar. 



Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: