Kladdkaka utan smör

Ibland blir man sugen på att baka något snabbt och då kan man lätt bli besviken för att man inte har något smör hemma. Smör känns ju ändå som det viktigaste i bakningen, eller hur? Men då har man inte testat att göra en kladdkaka utan smör. Jag var lite skeptisk, men det fungerade utmärkt. När man ska bröa formen så tycker jag att man ska testa att använda kokos istället för ströbröd. Det blir mycket godare. Det som är överflödigt kan ligga kvar på botten av formen. 

Ingredienser:
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 dl naturlig olja
5 msk kakao
1 1/2 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Kokos

Gör så här:
Vispa socker och ägg poröst. 
Vispa sedan i oljan. 
Rör ner alla torra ingredienser. 
Rör till en jämn smet. 
Bröa en form (gärna med avtagbar kant) med olja och kokos. 
Häll i smeten i formen. 
Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter beroende på ugn. 


Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: