Ingredienser:
Ca 500 g grytbitar av nöt
2 gula lökar
1 frp krossade tomater
2 msk tomatpuré
Ca 1 1/2-2 l vatten
1 dl hackad persilja
2 dl minipasta (tex risoni)
Salt
Svartpeppar
2-3 tsk paprikapulver
1-2 tsk malen koriander
Gör så här:
Skär köttet i små bitar.
Hacka löken.
Stek dessa två tillsammans i en gryta.
Koka upp vattnet, tex i en vattenkokare.
Krydda köttet med salt och svartpeppar.
När köttet har fått färg runt om så hälls hälften av vattnet på.
Rör ner tomatpuré, paprikapulver och koriander.
Låt koka i ca 2 timmar.
Häll på mer vatten om det behövs.
Blanda ner de krossade tomaterna.
Låt koka ytterligare 1 timme.
Häll på minipastan och den hackade persiljan.
Servera när pastan har mjuknat.
mums