Kasslergratäng

Jag vet inte riktigt om man får lov att kalla denna rätten för kasslergratäng då den inte innehåller riktig kassler. Eftersom att jag inte äter fläskkött så använder jag en produkt som liknar kassler, nämligen rökt kycklingbröst. Jag har skrivit om den tidigare och jag är verkligen så nöjd med denna produkten. Man kan hitta den i orientaliska affärer, jag köpte min på Göteborgs orienthus. I denna rätten har jag använt ananas, men man kan med fördel byta ut denna mot champinjoner och/eller vit sparris. 
 
Ingredienser:
1 bit kassler/rökt kycklingbröst
Ris till 6 personer
3 dl grädde
1-2 dl chilisås
1 burk ananas i bitar
200 g riven ost
Salt
 
Gör så här:
Koka riset i saltat vatten.
Skär kasslern i bitar.
Vispa grädde och chilisås till fluffig konsistens. 
Bred ut riset i en ugnsform.
Lägg kassler och sedan ananas ovanpå.
Bred ut gräddblandningen.
Strö över osten. 
Ställ in i ugnen i 20 minuter på 200 grader. 


Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: