Kycklingfilé i het sås

Ugnsgratinerad kycklingfilé i en stark och smakrik sås baserad på ajvar. 
Ajvar har kommit att bli en favoritsmaksättare för mig. Den passar till en hel rad olika maträtter. 

Ingrediens:
1 kg kycklingfilé
3 dl grädde
2 dl crème fraiche 
1-2 dl ajvar
1 msk flytande honung
200 g riven ost 
Salt
Svartpeppar 
Smör till stekning

Gör så här:
Skär filéerna i fyra skivor.
Stek dem i smör och krydda med salt och svartpeppar. 
Kycklingen ska bara få lite fin färg, de behöver alltså inte genomstekas i stekpannan. 
Lägg dem i en ugnsform. 
Blanda ihop grädde, crème fraiche, ajvar och honung. 
Häll över kycklingen. 
Strö över den rivna osten.
Ställ in i ca 40 min på 250 grader. 
Täck eventuellt över med lite folie så att inte osten bränns på slutet. 
Kontrollera att kycklingen är klar innan servering.
Servera gärna en klick naturell yoghurt till. 





Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: