Biryani med köttfärs

Biryani är en favorit. För det mesta brukar vi göra med kycklingfilé men nu ville jag testa att göra med köttfärs.
 
Ingredienser:
1 kg nötfärs
6-8 port ris
500 g gröna ärtor
100 g mandel 
1-2 tsk salt
1-2 tsk svartpeppar 
1 msk sju kryddor
Smör till stekning
 
Gör så här:
Skålla mandeln.
Koka riset i saltat vatten.
Stek färsen och krydda med salt, svartpeppar och sju kryddor. 
Smaka dig fram och se hur mycket kryddor du vill ha. 
Stek mandeln i smör tills de får lite färg.
Blanda ihop riset med ärtorna. 
Bred ut över ett stort fat. 
Bilda ett hål i mitten på fatet och lägg i den stekta färsen.
Strö över mandeln. 
Servera med en klick crème fraiche. 




 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: