Cheesecake med körsbärssås!

Cheesecake är en klassiker som går hem hos de flesta. Det finns en massa olika sätt att göra dem på. Dekorationen kan varieras stort. Det bästa är att ta det man gillar. Jag har tidigare dekorerat med jordgubbar, hallon eller passionsfrukt. Denna gången däremot så ville jag göra med körsbärsås. Minns hur jag för länge sen fick det hemma hos min vän Aisha, det var riktigt gott. 

Ingredienser:
70 g smör
10 st digestivekex
1 1/2 dl grädde
400 g cream cheese
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 frp körsbärssås

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Smula kexen antingen i en maskin eller genom att lägga dem i en påse och krossa dem med t.e.x en kavel. 
Blanda smöret och kexen.
Tryck ut i en springform.
Ställ in i kylen och låt stelna. 
Vispa grädden lagom hårt. 
Vispa cream cheese, socker och vaniljsocker. 
Vänd försiktigt ner grädden i cream cheeseblandningen.
Bred ut över kexen.
Ställ in i frysen i minst 6 timmar eller över natten. 
Ta fram ca 30 min innan servering och häll på körsbärssåsen. 


Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: