Krämig cheesecake med körsbärstopping

 
Denna cheesecake kan man bara inte misslyckas med! Den är så krämig och god och kommer definitiv att bli en succé på din nästa bjudning. Gillar man inte körsbär så kan man byta ut till valfria frukter och bär. 

Ingredienser:
70 g smör
10 st digestivekex
1 1/2 dl grädde
400 g cream cheese
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 frp körsbärssås

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Smula kexen antingen i en maskin eller genom att lägga dem i en påse och krossa dem med t.e.x en kavel. 
Blanda smöret och kexen.
Tryck ut i en springform.
Ställ in i kylen och låt stelna. 
Vispa grädden lagom hårt. 
Vispa cream cheese, socker och vaniljsocker. 
Vänd försiktigt ner grädden i cream cheeseblandningen.
Bred ut över kexen.
Ställ in i frysen i minst 6 timmar eller över natten. 
Ta fram ca 30 min innan servering och häll på körsbärssåsen. 



Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: