Tabbouleh!

I helgen hade vi middagsgäster och då bjöd vi på arabisk meze. Meze är smårätter. Faktiskt min favoritmat, just för att man kan välja en massa olika smårätter. Tabbouleh är en klassisk meze som består av fint hackad bladpersilja och bulgur. Jag har sett i många recept att man kokar bulguren men det är helt onödigt och det blir mycket bättre om man inte gör det. 

Ingredienser:
En bunt bladpersilja
3-4 tomater
2 citroner
1-2 dl finkornig bulgur
Olivolja
Salt

Gör så här:
Häll bulgur i en skål. 
Pressa över saften från citronerna.
Skär tomaterna fint och blanda ner i skålen. 
Finhacka persiljan.
Rör ihop alltsammans. 
Häll på olivolja och salt innan servering. 


Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: