Ny restaurang - Indiska köket

Igår träffades jag och några vänner för att äta tillsammans. När vi träffas så brukar vi oftast äta samma slags mat så denna gången tänkte vi passa på att testa något nytt. Det har öppnat en ny restaurang här i Jönköping. En indisk restaurang som heter Indiska köket. Vi bestämde oss för att gå dit och testa deras mat. De flesta av oss är nybörjare inom det indiska köket så förväntningarna var höga. 

Direkt när man kom in i restaurangen så fick man är bra känsla. Inredningen var varm och välkomnande. 
När vi fick menyn så var det ganska svårt att bestämma sig, det fanns mycket som lät gott. Tillslut bestämde vi oss allihop för att ta samma rätt, nämligen något som heter Sizzler. Sizzler betyder rykande/fräsande och är princip en grillrätt. Man kunde välja olika innehåll i sin Sizzler men vi valde kyckling. Ett säkert kort. 

Rätten hade verkligen på pricken rätt namn. När servitören kom ut med våra tallrikar så verkligen rök och fräste det rejält på grund av den höga värmen. Jag  och mina vänner blev först lite chockade och samtidigt väldigt imponerade. Ingen av oss hade sett liknande tidigare. 
Till maten hade vi beställt naan med vitlök som är ett mjukt bröd bakat i en tandoor (en speciell ugn). Kan ärligt talat säga att det var det godaste brödet med vitlök jag ätit. Precis lagom smak av vitlök. 
Nu till själva kycklingen, den serverades på ett fat tillsammans med grönsaker. Till detta serverades det ris och sås. Jag tyckte att det var supergott, starkt men inte för starkt. 
Jag vill verkligen rekommendera er att besöka Indiska köket om ni har vägarna förbi Jönköping. Fantastiskt bra mat och ett väldigt fint bemötande. Vi hade en jättetrevlig kväll helt enkelt. 
1 Tårtapecialisten skriven

Ser jättegott ut! 👍

Svar: Vill dit snart igen! Gärna redan imorgon, haha :))
Jossans Mat

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: