Chili con Carne

Till middag idag gjorde jag chili con carne. Den går relativt snabbt att göra om man använder köttfärs. Har man tid så kan man låta den puttra i alla fall en timme. Den blir bara godare ju längre den får stå på spisen. 

Ingredienser:
1 kg nötfärs
1 röd lök
3 vitlöksklyftor 
1 röd chilifrukt
1 frp krossade tomater
2 frp stora vita bönor
1/2 dl chilisås
2 msk tomatpuré 
Salt 
Svartpeppar
Chilipulver
Paprikapulver

Gör så här:
Skär löken i små bitar.
Stek i smör.
Stek köttfärsen tillsammans med löken.  
Hacka chilin.
Riv vitlöken.
Blanda ner chilin och vitlöken i köttfärsen. 
Krydda, ta lite i taget och smaka dig fram. 
Häll på krossade tomater, tomatpuré och chilisås. 
Häll på 4-5 dl vatten. 
Låt koka i ca en timme. 
Under tiden så kan man fylla på med vatten om det behövs. 
När 50 min har gått så hälls bönorna på. 
Detta för att man inte vill att de ska koka sönder. 

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: