Arabiskt tunnbröd

Ett supergott bröd som passar till det mesta. Det är helt utan jäst så man behöver inte tänka på att den ska jäsa osv, därför går brödet väldigt snabbt att tillaga. Min svägerska var här i helgen och nämnde att man kan ha dem som tacobröd, ett riktigt bra förslag faktiskt. 

Ingredienser:
Ca 5 dl vetemjöl
2 dl vatten
1 tsk salt
Olivolja

Gör så här:
Blanda ihop mjöl, vatten och salt. 
Antingen för hand eller med maskin. 
Häll i mjölet stegvis för att få ihop en bra deg. 
Degen ska inte vara kletig. 
Dela upp i 8 bitar. 
Rulla till bollar och kavla till tunna bröd på ett mjölat bord.  
Pensla bröden med olivolja. 
Lägg därefter i ett bröd i taget i en het stekpanna. 
Låt dem få lite gyllenbrun färg. 
Brödet kommer att få blåsor när de ligger i stekpannan. 
Dessa blåsor ska man ej ta sönder. 

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: