Arabiska småkakor

Dessa småkakor är väldigt populära i hela Mellanöstern och Nordafrika. Jag valde att dekorera dem med pistagenötter och kokos. Men man kan dekorera med strössel eller hackade hasselnötter. 

Ingredienser:
1 dl socker
7 1/2 dl mjöl
360 g smör
2 äggulor
200 g mörk choklad
Pistagenötter
Kokos

Gör så här:
Låt smöret få rumstemperatur.
Blanda samman mjöl, socker, smör och äggulorna. 
Antingen för hand eller med en maskin. 
Låt det bli till en jämn deg. 
Ställ in den i kylen i ca 10 minuter. 
Tag ut degen och rulla till bollar, platta till dem en aning. 
Tryck till med en gaffel för att få ett mönster på dem.
Det räcker att man gör mönster på halva kakan i och med att andra halvan ska doppas i choklad. 
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 
Ställ in i ugnen i 10-15 min på 200 grader. 
Låt kakorna svalna. 
Kör pistagenötterna i matberedaren eller med en mixer till ett fint puder.  
Smält choklad över vattenbad. 
Doppa halva delen av kakan. 
Strö över pistagenötter eller kokos. 

1 Anonym skriven

Hej! Ca hur många kakor ger det här receptet?

Svar: Ledsen för sent svar, fick ingen notis om att du hade skrivit. Ca 30 st beroende på hur stora du gör dom.
Jossans Mat

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: