Idag har jag äntligen gjort slag i saken och gjort pulled beef. Detta har jag haft planer på att göra i flera månader, men det har liksom inte blivit av. Största anledningen är nog just tiden. Att det tar minst 6 timmar för den att bli klar i ugnen. Det är inget man gör efter en dag på jobbet, så man får passa på när man är ledig. Pulled beef kan serveras på en mängd olika sätt. Antingen i någon form av bröd eller som en del med potatismos. Ja man kan i princip äta den med det man gillar. Man tillagar den i en ugnsform med lock, jag använde en lergryta. Viktigt att tänka på om man använder lergryta är att lägga den i blöt innan användning och att man ställer in grytan i en kall ugn och därefter sätter på ugnen.
Ingredienser:
Hel köttbit t.ex. fransyska eller högrev
2 dl BBQ-sås
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 gul lök
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Lägg köttbiten i grytan.
Salta och peppra.
Blanda ihop BBQ-såsen och tomatpure tillsammans med vattnet.
Häll blandningen över köttet.
Skär löken i klyftor och lägg ner i grytan.
Lägg på locket och ställ in i ugnen i ca 6-7 timmar på 150 grader.
Ös köttet med blandningen emellanåt.
När köttet är klart så drar man isär det med hjälp av två gafflar.