Kyckling och auberginegryta med smak av kanel

 

Hej allesammans, då var det måndag igen. Ny vecka, nya utmaningar. Är det inte så man säger? Vad har ni ätit idag? Här hos oss har vi ätit köttfärssås med spaghetti. Det är så gott och man kan ju variera med olika kryddor osv från gång till gång. I helgen lagade vi en kycklinggryta med auberginer i. En del har svårt för auberginer men jag gillar dem i olika sorters grytor. I denna grytan hade jag i lite kanel som gav grytan en jättegod smak. Det kanske låter konstigt och annorlunda med kanel i maten, men det blir väldigt gott. Viktigt är dock att man saltar för att kanelen inte ska ta över och göra grytan för söt.


Ingredienser:
1 kg kycklingfilé
2 auberginer
2 gula lökar
1 frp passerade tomater
2 msk tomatpuré
Salt
Svartpeppar
Paprikapulver
Kanel

Gör så här:
Skär kycklingfilén i bitar.
Bryn dem runt om tills de får fin färg.
Salta och krydda med svartpeppar.
Skär lök i ganska stora bitar.
Lägg dem i grytan och stek tillsammans med kycklingfilén.
Skär auberginerna i bitar och lägg ner dem i grytan tillsammans med löken och kycklingen.
När auberginerna börjat mjukna en aning så häller man på de passerade tomaterna och tomatpurén.
Låt alltsammans koka en stund.
Krydda med paprikapulver och kanel.
Smaka dig fram för bästa smak.
Jag använda tre nypor kanel och 1-2 tsk paprikapulver.
Servera med bulgur eller ris, sallad och gräddfil.



 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: