Basbousa på nytt sätt

När jag har bakat basbousa vid tidigare tillfällen så har jag alltid gjort i en långpanna. Jag tänkte för ett tag sen att man väl lika gärna skulle kunna göra dem i formar. Ärligt talat så blev resultatet bättre än någonsin tidigare. Man slipper allt klabb och det är smidigare helt enkelt. 

Ingredienser:
1 paket mannagryn (500g)
2 dl mjöl
2 dl kokos
1 ½ msk vaniljsocker
200 g smält smör
3 msk bakpulver
2 msk apelsinblomvatten
4 dl socker
4 dl naturell yoghurt
Skållad mandel
Vit sirap
Aluminiumformar 

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser, häll sedan i det smälta smöret och yoghurten och apelsinblomvatten.
Rör ihop till en deg och låt vila i 30 minuter. 
Klicka ut degen i aluminiumformar. 
Fyll ca 2/3 i varje form.
Dekorera med mandel.
Grädda i 30 minuter på 175 grader.
Häll sirap över kakorna, upprepa 2-3 ggr.


Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: