Ugnsrostade grönsaker med fetaost och chilibiffar



Häromdagen hade jag och min kompis Lisa från jobbet bestämt oss för att göra en födelsedagsmiddag för vår kompis Gabbi som har fyllt år nyligen. Det är så kul att laga mat ihop med någon, tycker inte ni det också?

Man får en så härlig stämning när man hjälps åt med allt. 


Denna maten har jag och Lisa lagat tidigare och vi gillar den så mycket båda två. Det är lite svårt att återge ett exakt recept, man får gå lite på känn och se hur mycket man kan tänkas behöva. Kom ihåg att det är bättre att det blir för  mycket än för lite. Till maten serverade vi en supergod sås med smak av chilisås och curry. 


Ugnsrostade grönsaker med fetaost

Ingredienser:

Potatis

Morötter

Zucchini

Färska champinjoner

Rödlök

Paprika

Oliver valfri sort (kan uteslutas)

1 frp fetaost

1 ask ruccola

Olja (raps)

Salt

Svartpeppar


Gör så här:

Skala och skär alla grönsaker i bitar, häll rikligt med olja över dem. 

Krydda med salt och svartpeppar.

Ställ in i ugnen på 225 grader och låt dem bli mjuka.

Det tar ca 45 min beroende på ugn.

Häll upp på ett stort fat.

Strö över fetaost, oliver och ruccola.


Chilibiffar

Ingredienser:

1 kg nötfärs

2-3 gula lökar

2 röda chilifrukter

1 kruka persilja

1 ägg

Senap (kan uteslutas)

Salt

Svartpeppar


Gör så här:

Börja med att riva löken.

Hacka chilifrukterna smått.

Hacka persiljan.

Blanda ihop alla ingredienser till en smet.

Provstek en liten biff för att se om det behövs mer krydda.

Forma till biffar och stek dem på båda sidorna. 

Låt dem sedan gå klart i ugnen.


Sås med smak av chilisås och curry

Ingredienser:

2 dl gräddfil

2 dl crème fraîche

Ca 3 msk chilisås

Ca 1 msk senap

3-4 tsk curry

Salt


Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienser.

Krydda lite i taget och smaka dig fram. 


Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: