Toscapäron

Denna desserten blev riktigt lyckad och omtyckt av gästerna. Den är supersmidig att göra. Det passar mig perfekt, snabbt ska det gå. Speciellt om man har gäster. Då vill man inte stå i köket en längre stund. Toscan går att förbereda en stund innan.

Ingredienser:
2 stora burkar inlagda päron (en burk innehåller 6-7 st halvor)
300 g smör
2 1/2 dl socker
1 dl grädde
1 dl mjölk
200 g flagad sötmandel
2 msk vetemjöl

Gör så här:
Smält ihop smör, socker, grädde och mjölk.
Blanda mandeln och mjölet.
Häll därefter ner mandeln och mjölet i grytan.
Låt koka ihop tills röran blir ungefär som kolasmet.
Lägg ut päronhalvorna i en ugnsform.
Häll röran över päronen.
Ställ in i ugnen i 15-20 min på 200 grader.
Toscan ska bli gyllenbrun innan den tas ur ugnen. 
Låt svalna något.
Servera med vispad grädde eller vaniljglass.


Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: