Tagine

 

Ingredienser:
Ca 1 kg grytbitar av nöt
2 buljongtärningar
1 frp kikärter
1 zucchini
4 morötter
4 långa gröna paprikor (sivri)
3 gula lökar
6-7 potatisar
2 rejäla msk tomatpuré
2-3 tsk sju kryddor
Salt 
Svartpeppar
Bulgur

Gör så här:
Skär köttet i ganska stora bitar, ungefär 3x3 cm.
Bryn köttet runt om och krydda med salt och svartpeppar.
Koka upp vatten i en vattenkokare, alt i en gryta.
Häll på vatten och lägg i buljontärningar.
Fyll på med vatten allt efter som att det kokar bort. 
Låt köttet koka i ca 2-3 timmar, låt det därefter koka bort helt. 
Tag upp köttet.
Stek löken.
Lägg tillbaka köttet.
Lägg i potatis som du skalat och delat på mitten.
Häll på mer vatten och lägg i tomatpuré.
Skala och skär morötterna i stavar.
Lägg i dem i grytan.
Låt koka ett tag.
Lägg därefter i zucchini som du delat i stavar.
Skär av toppen på paprikorna, ta ur kärnhuset med hjälp av en potatisskalare. 
Lägg i dem i grytan.
Häll i kikärterna.
Krydda med sju kryddor. 
Smaka av med salt och svartpeppar. 
 Koka bulgur enligt anvisningar på paketet.
Bred ut bulgur på ett stort fat.
Forma ett "hål" i bulguren och häll över Tagine i "hålet"
Lägg morötter, potatis och zucchini runt om.
 


 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: