Indisk köttgryta med raijta och chapati

.

Indisk köttgryta
Ingredienser:
1 kg grytbitar av nöt
Ca 1-1/2 l vatten
1 stor lök
3 tomater
1 grön chili
Ca 2 cm färsk ingefära
2 rejäla msk tomatpuré
Curry
Gurkmeja
Garam Masala
Chilipulver
Salt 
Svartpeppar
Olja
 
Gör så här:
Skär köttet i 1x1cm stora bitar.
Bryn dem runt om i olja.
Krydda med salt och svartpeppar.
Koka upp vattnet.
Häll vattnet över köttet och låt koka i ca 2 timmar. 
Fyll på med vatten om det behövs mer.
Skär lök och tomater i bitar.
Dela chilin på mitten och ta ur fröna.
Strimla den.
Skala ingefäran (lättast med en potatisskalare)
Riv den smått.
Tag köttbitarna från vattnet och lägg på en tallrik.
Häll ut vattnet i en skål (spara vattnet) 
Hetta upp lite olja och stek lök, tomater, chili och ingefära.
Lägg tillbaka köttbitarna.
Blanda i tomatpurén.
Häll på vattnet.
Krydda lite åt gången och smaka dig fram.
Jag använde ca 3 tsk av curry och garam masala, 2 tsk gurkmeja och 1 tsk chilipulver. 
Salta om det behövs. 
Häll på mer vatten om det behövs, grytan ska vara ganska trögflytande.
 

Raijta
Ingredienser:
500 g turkisk yoghurt
1/2 gurka
1 kruka mynta
Salt
 
Gör så här:
Dela gurkan på mitten och gröp ur kärnorna.
Skär så små bitar som möjligt. 
Hacka myntan (spara några blad till dekoration)
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt. 
 

Chapati - 4 st
Ingredienser:
5 dl vetemjöl
Ca 2 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 tsk rapsolja + lite till stekning
 
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen i fyra delar.
Kavla ut till rundlar på mjölat bakbord.
Stek i lite olja. 
 
 
1 Anonym skriven

Så jädra gött!!!! Vad duktig du är josse!

Svar: Det var riktigt gott! Det bästa är att man kan välja styrkan själv. Tack Lisa!
Jossans Mat

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: