
Ingredienser:
1 liter naturell yoghurt
1 msk salt
Ev olivolja
Gör så här:
Blanda yoghurten med saltet.
Häll yoghurten i en sådan sil som jag visar på bilderna.
Har man ingen sådan, så fungerar det bra med en kökshandduk.
Man behöver en hög skål så att inte själva yoghurten når botten.
Vätskan som samlas i skålen ska alltså inte nudda yoghurten som är i silen/handduken.
Om man använder en kökshandduk så knyter man ihop ändarna på den, eller knyter ihop med ett gummiband.
Låt stå i kylen i 3 dagar.
Häll bort vätskan då och då som kommer att samlas i skålen.
När 3 dagar har passerat så ser man att yoghurten har fått en fast konsisten.
Då är den klar att ätas.
Vill man så rullar man dem till bollar och lägger i en skål eller burk med olivolja i.
Annars går det bra att ha den som den är.





