Köttbullar i gräddsås

 

För några dagar sedan gjorde jag köttbullar i gräddsås. En riktig klassiker, antingen med potatis eller makaroner.

I affären finns det en massa olika köttbullar att välja mellan, men ärligt talat så är det ju så mycket godare att göra egna. Man vet precis vad man har i dem och inte en massa strunt som det faktiskt är i de färdiga. Självklart har jag också köpt färdiga köttbullar då och då, men det är inte alls samma sak som att göra egna. Dessutom är det ju egentligen inte så svårt och det tar inte speciellt lång tid att göra dem heller. Mina köttbullar innehåller bara nötfärs och kryddor, inget annat onödigt som t.ex. havregryn eller ströbröd. Jag tycker helt enkelt inte att det behövs annat än bara färs och kryddor.


Ingredienser:
1 kg nötfärs
Salt
Vitpeppar
5 dl grädde
1 köttbuljong (gärna mörk)
Soja

Gör så här:
Blanda färsen tillsammans med kryddorna.
Rulla till köttbullar.
Stek dem i smör på medelhög värme.
När de är genomstekta så hälls grädden över dem.
Smula ner buljongtärningen.
Häll på lite soja för färgens skull.
Låt koka så att såsen tjocknar till sig.




Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: