Hallongrottor

Ingredienser:
400 g rumstempererat smör
2 tsk vaniljsocker
2 dl strösocker
8-9 dl vetemjöl
Hallonsylt

Gör så här:
Vispa smör, socker och vaniljsocker ordentligt.
Tillsätt sedan mjölet och rör om.
Knåda samman degen till en massa.
Forma degen till runda bollar och lägg dem i bakformar i valfri storlek.
Tryck ned ett finger i varje kaka och fyll den med hallonsylt.
Grädda kakorna i mitten av ugnen på 175 grader i ca 10-12 minuter beroende på hur stora du gör dem.

Ett smart tips är att använda sylt ur flaska, då får man en fint fylld kaka.
Det är då även lätt att dosera rätt mängd sylt i kakorna.
Man kan med fördel byta ut till den sylt som man gillar.

 

 

 

1 Maher skriven

Perfekt!

Svar: Tack Maher!
Jossans Mat

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: