Ingredienser:
700g grytbitar av nöt
2 gula lökar
2 potatisar
1 röd paprika
3 köttbuljong
Salt
Svartpeppar
Stark paprikapulver
Ev maizena
3-4 msk tomatpure
Turkisk yoghurt
Gör så här:
Skär köttet i mindre bitar.
Bryn dem i en gryta.
Krydda med salt och svartpeppar
Koka upp vatten, detta måste man göra i omgångar under hela tillagningen. Vattenkokare är jättebra att använda till detta.
När köttet brynts klart så hälls vatten på köttet (ca 1-1/2 liter), samt två buljongtärningar.
Låt koka på medelhög värme.
Skär löken i klyftor.
Skala och skiva potatisen.
Skär paprikan i bitar.
När vattnet kokats bort så blandas potatis, lök och paprikan ner tillsammans med köttet.
Pudra över paprikapulver.
Häll på mer vatten så att den täcker ingredienserna.
Gulaschen ska koka totalt 3-4 timmar.
Smaka om köttet är tillräckligt mört.
När köttet är klart så hälls vatten på till den konsistens som önskas, ev vispas lite maizena ut i vätskan.
Lägg i ytterligare en buljongtärning om det behövs.
Blanda i tomatpure.
Servera med nybakat bröd och en klick turkisk yoghurt.
