Gulasch

Ingredienser:
700g  grytbitar av nöt
2 gula lökar
2 potatisar 
1 röd paprika 
3 köttbuljong 
Salt
Svartpeppar
Stark paprikapulver 
Ev maizena 
3-4 msk tomatpure 
Turkisk yoghurt 
 
Gör så här: 
Skär köttet i mindre bitar.
Bryn dem i en gryta.
Krydda med salt och svartpeppar
Koka upp vatten, detta måste man göra i omgångar under hela tillagningen.  Vattenkokare är jättebra att använda till detta. 
När köttet brynts klart så hälls vatten på köttet (ca 1-1/2 liter), samt två buljongtärningar.
Låt koka på medelhög värme.
Skär löken i klyftor.
Skala och skiva potatisen.
Skär paprikan i bitar. 
När vattnet kokats bort så blandas potatis, lök och paprikan ner tillsammans med köttet. 
Pudra över paprikapulver.
Häll på mer vatten så att den täcker ingredienserna.
Gulaschen ska koka totalt 3-4 timmar. 
Smaka om köttet är tillräckligt mört. 
När köttet är klart så hälls vatten på till den konsistens som önskas, ev vispas lite maizena ut i vätskan.
Lägg i ytterligare en buljongtärning om det behövs. 
Blanda i tomatpure.
 
Servera med nybakat bröd och en klick turkisk yoghurt.


Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: