Kafta

Kafta är smidigt att göra, den sköter sig själv i ugnen. Under tiden kan man förbereda de tillbehör som man vill servera till. En del äter den med bröd, men man kan servera med ris, sallad och en klick yoghurt. 
 
Detta receptet räcker till två ugnsformar.
 
Ingredienser:
1 kg nötfärs
2-3 dl finhackad bladpersilja
1 gul lök
3 tomater
2 gula paprikor
Ca 10 potatisar (fast)
Olja 
Salt
Svartpeppar
Sju kryddor
Paprikapulver 
1 frp passerade tomater
2 dl vatten
 
Gör så här:
Hacka persiljan och löken fint.
Blanda ihop dem med nötfärsen.
Blanda ev i lite vatten för att lättare få ihop allt till en "smet". 
Valfri mängd av kryddorna blandas i "smeten".
Tryck ut i ugnsformar.
Skala och skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. 
Fritera dem lätt, detta görs för att potatisen ska hålla ihop och inte mosas sönder. 
Skiva tomater och paprikor.
Placera dem ovanpå "smeten".
Lägg potatisen överst. 
Gör en tomatsås av passerade tomaterna och vatten.
Krydda tomatsåsen med salt och svartpeppar. 
Häll tomatsåsen över potatisen.
Ställ in i ugnen ca 50 min på 225gr
 
 
1 Maher skriven

Guudddd!!! Såå gott!

Svar: Ja den blev jättebra, och så smidigt att göra dessutom
Jossans Mat

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: