Ingredienser:
150 g smör
3 st ägg
2 1/2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl mjöl
skal från en apelsin
saft från 1/2 apelsin
Glasyr
2 dl florsocker
ca 2 msk apelsinjuice
1 frp syltade apelsinskal
Dekoration
Ca 10 st jordgubbar
Ca 10 st hallon
Ca 10 st physalis
3 dl vispgrädde
Florsocker
Gör så här:
Smält smöret och låt svalna.
Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Vispa ägg och socker poröst. Vispa ner bakpulver, apelsinskal och saft. Tillsätt mjölet och smöret. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i ca 40 min i 175 C. Låt kakan svalna helt.
Glasyr:
Häll upp florsocker i en liten bunke och tillsätt sedan vätskan. Rör till en smidig smet. Blir den för lös så tillsätt mer florsocker.
Bred ut glasyren ovanpå kakan. Strö över syltade apelsinskal.
Ställ in kakan i kylen en stund så att glasyren stelnar helt.
Dekoration:
Skär jordgubbar i valfri storlek.
Vispa grädden och bred ut över kakan.
Dekorera med frukterna och pudra över florsocker.