Silviakaka

Denna kakan lätt att baka och passar perfekt om man enkelt vill baka till många. Passar utmärkt att frysa in och ta fram och tina upp om man får oväntat besök.

Ca 30 bitar
Ingredienser:
6 ägg
6 dl strösocker
3 dl kallt vatten
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver

Glasyr
200 g smält smör
2 dl strösocker
2 äggulor
4 tsk vaniljsocker
Kokos

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker.
Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret (siktat) och sedan vattnet.
Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper
Grädda i drygt 15-20 min. Kolla med sticka om den är klar. Låt svalna.
Smält smör. Blanda i övriga ingredienser till glasyren och koka några minuter under ständig omrörning.
Bred ut på kakan och strö över kokos.
Skär i lagom stora bitar.

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: