Knafe

Knafe är en arabisk kaka/dessert som görs av degtrådar. Kakan är godast om den äts varm eller ljummen. Toppa kakan med valfria nötter, t.ex. pistagenötter, valnötter eller mandlar.

Ingredienser
1 pkt knafedeg

Fyllning
150 gram smör
3 dl grädde
2,5 dl mjölk
3 msk maizenamjöl
1 pkt cream cheese
Hackade nötter till dekoration

Sockerlag
4,5 dl socker
2,5 dl vatten

Gör så här:
Tina knafedegen.
Börja med sockerlagen som ska hällas över kakan då den är färdiggräddad.
Detta görs genom att alla ingredienser blandas i en kastrull och får koka upp.
Låt svalna under tiden du gör kakan.
Smält smöret och häll det över knafedegen, arbeta in noggrant så att smöret fördelas jämt i hela degen.
Sprid hälften av knafedegen på en plåt.

Grädda i ugnen på 200 grader tills den fått lite färg.
Blanda grädde, mjölk och maizena i en kastrull. Koka upp under omrörning , tillsätt cream cheese. Rör om tills fyllningen tjocknat.
Ta ut plåten ur ugnen och häll fyllningen över knafedegen. Fördela resten av degen över fyllningen och pressa lätt så att kakan blir kompakt.

Grädda i ugnen på 200 grader tills den får gyllenbrun färg. Skär kakan i bitar.
Dekorera med de hackade nötterna, och häll sockerlagen över kakan.

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: