Pizzabullar med grön pesto

Pizzabullar är supersmidiga att göra. Det bästa är att man kan fylla dem med vad man gillar. De passar jättebra som ett mellanmål eller att ta med på utflykten.

Ingredienser:
25 gram jäst
2.5 dl vatten
2 msk olja
0.5 tsk salt
5-7 dl vetemjöl
1 burk valfri tomatsås
1 burk grön pesto
Riven ost

Gör så här:
Värm upp vatten till 37 grader. Smula jästen i bunke och häll över lite av vattnet över jästen och rör runt tills det är upplöst.
Häll i resten av vattnet och tillsätt salt och olja.
Häll i vetemjölet, lite i taget. Vispa tills det blivit en fin deg, gärna med elvisp.
Låt jäsa i cirka 45 minuter under bakduk.
Mjöla och knåda degen på bord tills den är smidig. Kavla ut degen till en rektangel. Klipp därefter remsor. Bred tomatsås och pesto på varje remsa och rulla sedan ihop dem till en "bulle". Lägg dem i en muffinsform och strö över riven ost. Ställ in i ugnen ca 20-30 min i 225-250 grader.

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: