Burek med köttfärsfyllning

Detta är en av mina absoluta favoriter. De är goda att doppa i en kall tzatziki. Blir det emot all förmodan några kvar så är de lika goda att äta kalla dagen efter. 

 

Ingredienser:

1 frp yufkadeg

1 kg nötfärs

2 tsk salt

1 tsk sjukryddor

2 tsk aromat (kan uteslutas)

1 ägg

Olja till fritering (jag använder rapsolja)

 

Gör så här:

Stek färsen tillsammans med kryddorna.

Smaka av om mer salt eller någon av de andra kryddorna behövs. 

Lägg en full matsked på varje degark och rulla ihop.

Fäst med lite uppvispat ägg. 

Vill man inte använda ägg så kan man göra ett "lim" med lite mjöl och vatten.

Hetta upp oljan och fritera tills de blir gyllenbruna. 

 

 
1 Anonym skriven

Hej! Vilken olja ska man använda? Hälsning Harriet

Svar: Jag använder vanlig rapsolja. =)
Jossans Mat

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: