Vit chokladmousse med limemarinerade jordgubbar och passionsfrukt

Denna dessert är snabb och smidig att göra. Gillar man inte de frukter som jag har använt i mitt recept så kan man helt enkelt byta ut dem mot de frukter som man gillar.
 
Till 4 stora eller 6 små serveringsglas
Ingredienser:
3-4 dl vispgrädde
1 ägg
100 gram vit choklad

Gör så här: 
Smält chokladen i vattenbad på svag värme precis så att chokladen smälter.
Rör om med en gaffel så märker nu när den inte behöver värmas mer. Det är viktigt att man inte värmer chokladen för länge eftersom när man sedan ska blanda ihop den med resten av ingredienserna som har en lägre temperatur så kan moussen bli grynig.
Vispa grädden.
Vispa upp ägget med elvisp, tillsätt sedan den smälta choklad under kraftig omrörning.
Blanda i den vispade grädden lite i taget, rör till en jämn mousse
Häll upp i serveringsglas och ställ i kylen i minst 1 timme.
 
Limemarinerade jordgubbar och passionsfrukt
Ingredienser:
500 g jordgubbar
2 st lime
3-4 st passionsfrukt
 
Gör så här:
Skär jordgubbarna i valfri storlek.
Riv skal från lime och pressa ner saften över jordgubbarna
Skrapa ur passionsfrukten
Blanda samman allt och låt stå en stund i kylen.
 
Vid servering så lägger man på jordgubbarna och passionsfrukten över moussen och eventuellt lite av själva marinaden.
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: