Ljummen bulgursallad med citruskräm

Ingredienser:
Bulgur (4 port)
2 st grönsaksbuljong
1 liten förpackning ruccola
4-6 stora körsbärstomater
6 st soltorkade tomater i olja
1 rödlök
Fetaost
Oliver (valfri sort)
1 kycklingfilé
Grillkrydda

Citruskräm
3 dl gräddfil eller crème fraîche
1 citron
1 vitlöksklyfta
Ev lite salt

Gör så här:
Börja med att krydda kycklingen rikligt med grillkrydda och ställ in i ugnen på 225-250 grader.
Skär ett snitt i kycklingen för att se om den är klar.
Det är bäst att göra detta dagen innan så att kycklingen hinner kallna.
Koka bulgur tillsammans med buljongtärningarna.
Skär tomaterna i klyftor.
Strimla de soltorkade tomaterna.
Skär löken i tunna skivor.
Blanda ihop tomater, soltorkade tomater, lök och valfri mängd oliver.
Dra isär kycklingköttet så att det blir små strimlor.
Riv citronskal och pressa saften ur citronen.
Riv ner en vitlöksklyfta.
Blanda ihop alla ingredienser.
Ställ in i kylskåp ett tag.
Lägg upp bulgur på ett fat/tallrik
Skeda över tomatblandningen.
Lägg kyckling ovanpå.
Strö ruccola över kycklingen.
Sist smulas fetaosten över hela salladen. 

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: