Knäckig äppelpaj

Detta är nog den godaste äppelpajen jag ätit. Den knäckiga ytan är det som gör hela pajen. Testa den! 

6 port
Ingredienser: 
5 st äpple
150 gram smör
1,5 dl socker
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl ljus sirap
2 msk mjölk


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala, kärna ur och skiva äpplena.
Lägg i en smord ugnsfast form.
Smält smöret i en kastrull.
Dra kastrullen från värmen.
Blanda i socker, havregryn, mjöl, bakpulver, sirap och mjölk.
Fördela smeten över äpplena och ställ in i ugnen ca 30 minuter (tills pajen är gyllenbrun och knäckig).
Servera med vaniljsås eller glass!

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: