
Om man gillar mint så kommer dessa troligtvis bli en favorit, krämiga tryfflar som smälter i munnen. Jag poängterar i ingredienserna att man inte ska använda blockchoklad till detta receptet. Här ska man ta en god choklad som man gillar att äta precis som den är.
Ingredienser:
200 g mörk choklad (inte blockchoklad)
10 st after-eight
1 dl vispgrädde
2 tsk smör
Florsocker
Gör så här:
Hacka chokladen fint.
Skär after-eight i bitar.
Lägg över i en skål.
Häll på grädden och smörklicken.
Smält samman allt över vattenbad.
Rör tills du får en slät smet.
Häll över i en skål och täck med plastfolie.
Se till så att plastfolien ligger tätt på smeten.
Ställ in i kylen i minst 2 timmar.
Man kan snabba på det hela genom att ställa in den i frysen.
Ta hjälp av en tesked och ta upp lite av smeten.
Rulla till bollar och rulla dem i florsocker.
Lägg i formar om du vill.
Förvaras i kylen.
