After eight-tryffel

 
Om man gillar mint så kommer dessa troligtvis bli en favorit, krämiga tryfflar som smälter i munnen. Jag poängterar i ingredienserna att man inte ska använda blockchoklad till detta receptet. Här ska man ta en god choklad som man gillar att äta precis som den är.
 
Ingredienser:
200 g mörk choklad (inte blockchoklad) 
10 st after-eight
1 dl vispgrädde
2 tsk smör
Florsocker
 
Gör så här:
Hacka chokladen fint. 
Skär after-eight i bitar. 
Lägg över i en skål.
Häll på grädden och smörklicken. 
Smält samman allt över vattenbad. 
Rör tills du får en slät smet. 
Häll över i en skål och täck med plastfolie. 
Se till så att plastfolien ligger tätt på smeten. 
Ställ in i kylen i minst 2 timmar. 
Man kan snabba på det hela genom att ställa in den i frysen.
Ta hjälp av en tesked och ta upp lite av smeten. 
Rulla till bollar och rulla dem i florsocker. 
Lägg i formar om du vill.
Förvaras i kylen. 
 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: