Lasagne med pindjur

Denna lasagne får en god smak när man använder pindjur som en utav ingredienserna. Pindjur är en vegetarisk röra som består av aubergine och paprika. Den påminner lite om ajvar, men denna har grövre bitar i sig. 

Ingredienser:
500g nötfärs
1 squash
1 förpackning krossade tomater med chili
2-3 dl grädde
1 röd chili
2 tomater
Pindjur
Lasagneplattor
Riven ost
Salt, peppar ev tacokrydda

Gör så här:
Börja med att steka färsen
Skär squash och chilin och stek tillsammans med färsen
Krydda med salt, peppar och lite tacokrydda
Häll på krossade tomater och grädde och låt puttra ett tag
Skiva tomater
Börja med att lägga plattor i botten på en form, lägg sedan färsen över och fortsätt därefter att varva färs och plattor. När färsen är slut läggs ett lager med plattor överst.
Därefter brer man ut ett lager Pindjur på plattorna.
Lägg på ytterligare ett lager med plattor och sedan de skivade tomaterna, och sist strör man över den rivna osten.
Ställ in i ugnen. 200-250 grader i ca 40 minuter

Servera en blandad sallad till.

 

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: