Labneh Bel Toum - Yoghurt med vitlök och mynta

En god vitlökssås som är svalkande till heta grillrätter såsom kycklingspett eller shishkebabspett.

Ingredienser:
5 dl turkisk yoghurt
2-4 vitlöksklyftor
1 msk mynta (jag brukar använda torkad, men färsk går också bra)
salt

Gör så här:
Pressa vitlöken och blanda ihop alla ingredienser.
Låt stå i kylen innan servering så att smakerna går ihop sig.

1 Mia skriven

Sicken inspirerande blogg du har!!

Tycker du att det blir lika fräsch smak med torkad mynta? Det kändes som att jag fick ta halva burken för att få samma effekt som med färsk men då blev det ju massa torra kvistar i ;-)

Svar: Tusen tack Mia!

Jag tycker personligen inte att det får bli för "fräsch" smak. Gillar bara att man känner en hint av myntans fräschhet.

Men gillar man mycket smak av mynta så är det bättre att använda den färska :)
Jossans Mat

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: