Baba ganoush - Aubergineröra

Baba ganoush är en röra gjord av auberginer. Den är en del av det som kallas Meze och man serverar den som en sidorätt till olika arabiska rätter.

Ingredienser:
2 st auberginer
1 msk tahini (sesampasta)
½ citron
½ tsk malen spiskummin
1 st vitlöksklyfta
2 msk olivolja
salt, peppar

Gör så här:
Värm ugnen till 250 grader.
Skär ett par i skinnet på auberginerna, lägg dem på en plåt och ställ in i ugnen.
Rör runt dem då och då. Auberginerna är klara när de är riktigt mjuka och har fått lite färg.
Dra av skinnet och pressa ut överflödig vätska med hjälp av ett durkslag.
Lägg inkråmet från auberginerna i en matberedare tillsammans med tahini, citronsaft, spiskummin och vitlök.
Mixa till en jämn röra.
Blanda eventuellt i lite olivolja och smaka av med salt och peppar.

För en snabbare variant så köper man färdig Baba ganoush och blandar ut med tahini till rätt konsistens.

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: